Brandul spaniol de modă Zara şi-a exprimat pe o reţea de socializare chineză sprijinul pentru suveranitatea Chinei în Hong Kong, încercând să evite să fie implicat în controversa provocată de protestele din centrul financiar asiatic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zara, brand deţinut de grupul Inditex, cel mai mare retailer de haine din lume, a publicat declaraţia luni seara, după ce publicaţia Ming Pao din Hong Kong a întrebat dacă închiderea a patru magazine Zara din oraş, a avut loc pentru susţinerea unei greve a studenţilor, provocând comentarii din partea a milioane de utilizatori ai reţelei de socializare chineze Weibo.

Zara a anunţat pe reţeaua Weibo că susţine ”politica o ţară două sisteme” prin care este guvernat Hong Kong-ul şi a precizat că nu susţine grevele.

Brandul a devenit principalul subiect de discuţie pe Weibo, hashtag-ul “Zara statement” fiind vizualizat marţi dimineaţă de peste 170 de milioane de ori.

O sursă apropiată Inditex a declarat marţi că magazinele Zara din Hong Kong au fost nevoite să îşi amâne deschiderea, luni, pentru că angajaţii nu au putut veni la serviciu din cauza poblemelor de transport legate de proteste, dar că magazinele Zara din oraş au fost deschise până la urmă, luni.

Mii de studenţi din Hong Kong au boicotat cursurile, luni, şi au manifestat paşnic pentru democraţie, după un weekend marcat de unele dintre cele mai grave violenţe de la escaladarea protestelor, în urmă cu peste trei luni.

Magazinele din Hong Kong au fost deseori închise, atunci când au avut loc proteste în apropierea lor.

Brandurile străine sunt presate tot mai mult de consumatorii chinezi şi de autorităţile de reglementare să respecte suveranitatea şi pretenţiile teritoriale ale Chinei.

Inditex are sute de magazine în China, care includ şi branduri ca Massimo Dutti şiBershka, pe lângă Zara.

Luna trecută, un număr de ambasadori chinezi de branduri, de la  Coach la Givenchy, au întrerupt relaţiile cu companiile despre care afirmă că au încîlcat suveranitatea Chinei identificând Hong Kongul şi Taiwanul ca ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.