Producătorul de textile Braiconf Brăila a avut pierderi de 1,35 milioane lei în primele nouă luni ale anului, de la un profit net de 769.526 lei în perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a raportat o cifră de afaceri de 14,22 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie, în scădere cu 48% faţă de aceeaşi perioadă din 2020.

”Partea cea mai importantă a veniturilor o constituie cifra de afaceri realizată în cursul trimestrului III al anului 2021 în sumă de 14.225.678,00 lei. Se cuprind aici veniturile din livrarea de produse la export şi veniturile din comerţul cu amănuntul obţinute de magazinele de prezentare şi desfacere deschise de firma Braiconf”, se mentionează în raport.

Înfiinţată în 1950, Braiconf pornea la drum cu un număr de 280 de angajaţi, ajungând la 3.600 în anul 1977. Privatizată în 1990, compania a continuat să se dezvolte, introducând linii noi de produs, cum ar fi cămăşile de damă. Politica de desfacere a vizat de-a lungul timpului şi extinderea pe pieţele din afara României, astfel încât produsele fabricii româneşti au ajuns şi la clienţi din Italia, Franţa, Suedia, Rusia, Norvegia. În 2016 este lansat serviciul de croitorie made to measure.

Compania Braiconf SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul BRCR şi are o capitalizare de 16,13 milioane lei.

Braiconf Brăila este deţinută în proporţie de 45% de Industries Benjamin SRL şi în proporţie de 23,49% de Electroargeş SA.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.