Furnizorul de componente pentru automobile Bosch trebuie să reducă până în 2025 până la 1.500 de locuri de muncă la două dintre fabricile sale din Germania, pentru a adapta nivelul de personal la cererea în schimbare şi la tehnologiile din sectorul auto, a anunţat compania duminică, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reducerile forţei de muncă au fost raportate pentru prima dată de ziarul săptămânal din industrie Automobilwoche.

”La fel ca şi alte companii, trebuie să adaptăm nivelul de angajare la situaţia comenzilor, la schimbările structurale din sectorul motoarelor şi la penetrarea pe piaţă a tehnologiilor viitoare. Vedem că este nevoie să ajustăm până la 1.500 de capacităţi de personal în domeniile de dezvoltare, administrare şi vânzări în divizia Drives de la fabricile Feuerbach şi Schwieberdingen, până la sfârşitul anului 2025”, a declarat un purtător de cuvânt al Bosch, în comentarii trimise prin e-mail.

Bosch a spus că încearcă să realizeze acest lucru prin mutarea personalului în alte departamente, pensionare anticipată sau acorduri de concediere voluntară, adăugând că grupul este în discuţii cu consiliul de întreprindere pentru anumite detalii.

”Ne confruntăm cu provocări semnificativ mai mari decât era de aşteptat la începutul anului... Chiar dacă dorim să ne menţinem cât mai bine nivelul de angajare cu produse noi şi o gamă largă de măsuri de formare, va trebui să adaptăm acest lucru la situaţia comenzilor în unele zone”, a spus Bosch.

Bosch a confirmat că se va abţine de la concedieri obligatorii în locaţiile sale de mobilitate din Germania până la sfârşitul anului 2027.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.