Profesorul universitar în economie Bogdan Glăvan a declarat marţi în emisiunea Talk News de la Prima News TV că economia României are vulnerabilităţi care o situează printre cele mai riscante economii în dezvoltare, el precizând că avem unele dintre cele mai mari inflaţii industriale din Europa şi cel mai mare deficit bugetar ajustat, în trimestrul trei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există vulnerabilităţi, economia României are vulnerabilităţi care o situează printre cele mai riscante economii în dezvoltare. Noi reuşim să avem şi părţi bune şi părţi mai puţin bune, trebuie să facem o distincţie, responsabil pentru părţile proaste este statul, Guvernul, iar meritul pentru părţile bune nu e al statului ci al sectorului privat”, a afirmat profesorul.

Bogdan Glăvan a arătat că au venit 10 miliarde de euro, anul trecut, capital străin.

El a arătat că România are una dintre cele mai mari inflaţii industriale din Europa şi a precizat că ultimele date ale Eurostat arată că avem cel mai mare deficit bugetar ajustat, în trimestrul trei. 

Potrivit lui Bogdan Glăvan, problemele ţin şi de o birocraţie împăvărătoare şi un sistem financiar care nu este deloc incluziv. 

”Noi trăim într-o economie care subperformează şi aşa, perntru că la intrările masive de capital (..) dacă peste tine vine o asemenea avalanşă de bani şi tu reuşeşti să o transformi doar în 3% sau 4% creştere economică, anual, înseamnă că tu de fapt risipeşti bani, cea mai mare parte a banilor se duce pe consum”,  a mai explicat profesorul.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.