Boeing a transmis luni instrucţiuni companiilor aeriene pentru inspectarea flotei de 737 MAX 9, după ce 171 de avioane MAX au fost consemnate la sol, sâmbătă, de autorităţile americane, în urma unui incident în care un panou al cabinei pasagerilor unui avion al Alaska Airlines s-a desprins în timpul zborului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instrucţiunile, cunoscute oficial ca mesaj multi-operator, sunt un pas cheie pentru a permite companiilor aeriene să finalizeze sau să certifice că au fost efectuate inspecţii care respectă directiva Administraţiei Federale a Aviaţiei care le-ar permite să pună din nou avioanele în funcţiune.

Mesajul a fost livrat companiilor aeriene în jurul orei 3 a.m. ora Pacificului (11:00 GMT), a declarat o sursă pentru Reuters, care a fost prima care a relatat că Boeing a trimis instrucţiunile.

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) nu a comentat imediat dacă a aprobat instrucţiunile Boeing către companiile aeriene sau când companiile aeriene ar putea începe să pună în funcţiune avioanele.

FAA a declarat sâmbătă că se aştepta ca inspecţiile să dureze patru până la opt ore.

Alaska Airlines nu a comentat imediat.

FAA a ordonat sâmbătă consemnarea la sol a 171 de avioane Boeing MAX 9, după ce un panou de uşă s-a desprins din avionul 737 MAX 9 nou-nouţ, la scurt timp după ce acesta decolase din Portland, Oregon.

Duminică, autoritatea de reglementare din SUA a declarat că flota afectată de avioane Boeing MAX 9, inclusiv cele operate de alţi transportatori, precum United, va rămâne la sol până când autoritatea de reglementare va fi convinsă că acestea sunt sigure.

Acţiunile Boeing au scăzut cu până la 9% în tranzacţiile de luni, deşi în afara celor mai mari pierderi din ziua respectivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.