Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că a avut o discuţie cu antreprenorii principalelor obiective de infrastructură rutieră şi feroviară şi le-a transmis că sunt bani alocaţi pentru aceste proiecte în buget şi nu există nicio datorie către aceştia. Antreprenorii au dat asigurări că şi în acest context vor respecta termenele pentru finalizarea lucrărilor de investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am avut o videoconferinţă cu antreprenorii principalelor obiective de infrastructură rutieră şi feroviară din România. (…) Obiectivul principal al acestei videoconferinţe a fost acela de a menţine termenele asumate prin contracte în ciuda contextului actual. Absolut toţi constructorii prezenţi în această videoconferinţă au prezentat principalele măsuri pe care le-au adoptat pentru asigurarea siguranţei angajaţilor la locul de muncă, precum şi cele prin care au realizat aprovizionarea cu materiale de construcţii necesare desfăşurării activităţii”, a declarat ministrul Transporturilor.
 
El le-a transmis acestora că există banii alocaţi în buget pentru aceste lucrări şi nu există datorii către antreprenori. 
 
"Le-am spus că noi avem bani alocaţi pentru aceste proiecte prin bugetul pentru anul 2020, că nu avem nicio datorie către niciun antreprenor şi le-am atras atenţia că la rândul lor şi ei să îşi plătească subcontractorii, furnizorii sau prestatorii de servicii. De asemenea, în urma acestei discuţii, vreau să vă informez că absolut toţi şi-au asumat că termenele asumate prin contract rămân nemodificate. Toţi au reconfirmat faptul că şi în actualele condiţii termenele pentru finalizarea lucrărilor de investiţii în infrastructura de transport rămân nemodificate şi mă bucur să anunţ, spre exemplu, faptul că lucrările la magistrala de metrou M5 Drumul Taberei rămân în grafic, iar termenul nemodificat asumat pentru finalizare rămâne luna iunie 2020”, a mai spus ministrul Transporturilor. 
 
Premierul Ludovic Orban a spus că este interesat de accelerarea procedurilor pentru finalizarea licitaţiilor pentru tronsoane cum sunt: Sibiu-Piteşti şi Craiova-Piteşti. 
 
"Vă informez că în ultimele două săptămâni, spre exemplu, am semnat ordinele de începere pentru trei obiective de infrastructura rutieră foarte importante: Varianta ocolitoare Timişoara Sud, termen de execuţie 24 de luni, Sibiu - Piteşti, tronsonul 1 Sibiu - Boiţa, termen de execuţie 36 de luni”, a spus Bode. 
 
Premierul l-a întrebat pe ministrul Transporturilor în ce stadiu sunt tronsoanele 4 şi 5 de la autostrada Sibiu-Piteşti.
 
"Pentru tronsonul 5 am comunicat rezultatul procedurii, fiind stabilit câştigătorul, suntem în intervalul celor 10 zile în care se poate contesta rezultatul procedurii de atribuire, după care intrăm în procedură de semnare a contractului. Pentru tronsonul 4 avem 10 oferte, suntem în etapa de evaluare a acestor oferte şi sigur imediat ce finalizăm evaluarea noi vom anunţa câştigătorul”, a mai afirmat Bode.
 
El s-a mai referit şi la investiţiile pentru dezvoltarea aeroportului.
 
"La Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti avem în implementare cele două proiecte reabilitare cale de rulare Delta la pista 1, respectiv reabilitare integrală pista 2, aproximativ 30 de milioane de euro, şi pregătim implementarea proiectului pentru noul terminal, aproximativ 1 miliard de euro. Avem bani alocaţi în bugetul pentru anul 2020 pentru exproprieri, 358 de milioane de lei, suntem în procedură de expropriere, de plată pentru cei care urmează să fie expropriaţi”, a transmis ministrul Transporturilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.