Depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice din România au înregistrat un avans de 10,9% în noiembrie (7,2% în termeni reali), faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 324,47 miliarde de lei (69,7 miliarde de euro), arată datele Băncii Naţionale a României (BNR), publicate vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În octombrie, depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice au crescut cu 9,2%, până la 317,4 miliarde de lei.

În noiembrie, depozitele în lei ale populaţiei au crescut cu 9,6%, până la 118,64 miliarde de lei, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Totodată, depozitele în valută ale populaţiei au avansat, în aceeaşi lună, cu 16,9%, până la 77,07 miliarde de lei. Exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 1,3%.

Depozitele în lei ale firmelor au urcat cu 10% în noiembrie, până la 97,24 miliarde de lei.

Depozitele în valută ale companiilor au crescut cu 4,8%, până la 31,5 miliarde de lei. Exprimate în euro, depozitele în valută ale firmelor s-au majorat cu 1,8%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.