BMW îşi va construi sistemul semi-autonom de asistenţă pentru şofer pe tehnologia de cloud computing a Amazon, au declarat marţi cele două companii, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sistemul avansat de asistenţă a şoferului de ultimă generaţie al producătorului german de automobile, sau ADAS, va fi inclus în gama sa de maşini electrice Neue Klasse, pe care compania a dezvăluit-o sâmbătă, care va fi lansată în 2025.

Aceasta vine în momentul în care producătorii auto tradiţionali caută să îşi îmbunătăţească tehnologia din maşinile lor, cu un accent deosebit pe ADAS, pentru a concura cu Tesla.

Un ADAS este un sistem software care poate oferi şoferilor asistenţă în acţiuni precum schimbarea benzii sau parcare.

Producătorii de automobile caută să introducă un număr din ce în ce mai mare din aceste caracteristici, pe măsură ce se îndreaptă către conducerea autonomă.

ADAS-ul Tesla, de exemplu, se numeşte Autopilot.

ADAS va necesita cantităţi mari de procesare a datelor, deoarece software-ul se bazează pe seturi hardware, inclusiv camere şi semiconductori.

Procesele de inteligenţă artificială sunt cheia pentru sprijinirea acestor sisteme de conducere asistată. Aici intervine Amazon Web Services sau AWS.

BMW va stoca şi procesa o mulţime de date în serverele cloud ale Amazon.

Pe măsură ce funcţiile de conducere autonomă avansează, va fi necesară o cantitate tot mai mare de stocare şi procesare a datelor.

Dezvoltarea acestor funcţii în cloud va permite BMW să actualizeze software-ul mai rapid şi să antreneze noi modele AI, care vor îndeplini funcţii de conducere autonomă din ce în ce mai complexe.

Aceste noi funcţii, în teorie, pot fi descărcate de pe internet direct în maşină.

”Implementarea acestor sisteme la scara internaţională a BMW Group necesită o abordare care să poată procesa şi analiza cantităţi mari de date, precum şi să înveţe şi să inoveze, astfel încât producătorii de automobile să poată dezvolta sisteme automate şi ADAS mai sigure şi mai fiabile”, a  spus Wendy Bauer, director general pentru automobile şi producţie la AWS, într-un comunicat de presă.

BMW a mai spus că va folosi Qualcomm Platforma Snapdragon Ride, un set de cipuri specializate, pentru a ajuta la alimentarea ADAS-ului său, începând cu 2025.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.