BMW România a dezvăluit noul model Seria 8 Gran Coupé, în cadrul unui concert special, acesta fiind al treilea an consecutiv care marchează un concert secret realizat de Festivalul SoNoRo în parteneriat cu BMW. Circa 75% din vânzările Seria 8 ar putea fi reprezentate de noul Gran Coupe, potrivit unor surse din companie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BMW este alături de Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo de 11 ani. În acest an, noul BMW Seria 8 Gran Coupé a fost dezvelit în acordurile de tango ale legendarului compozitor Astor Piazzolla.

”Bandoneonistul Marcelo Nisinman a fost acompaniat de italianul Alberto Mesirca, la chitară clasică, şi daneza Janne Thomsen, la flaut. După 10 zile în Bucureşti, Festivalul SoNoRo este purtat de modelele BMW în ţară, în Cluj şi Sibiu, până pe 17 noiembrie”, se arată în comunicat.

Concertul special cu BMW Seria 8 Gran Coupé în prim-plan a fost găzduit de Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida, aflat într-un proces de renovare. Muzeul îşi are inspiraţia în München, Dimitrie Leonida fiind inspirat să creeze un astfel de proiect în 1909, după ce a vizita faimosul Deutsche Museum din oraşul bavarez.

”Muzeul reflectă pasiunea didactică a lui Leonida, care în aceeaşi perioadă înfiinţa şi prima Şcoală de Electricieni şi Mecanici din România. De altfel, între exponatele muzeului se regăsesc o serie de lucrări ale elevilor şcolii, aşa cum este o parte din Termocentrala Grozăveşti sau o serie de proiecte de diplomă din perioada interbelică, precum machete de motoare”, se arată în comunicat.

Concertul a fost organizat în spaţiul în care sunt prezentate mai multe exponate auto remarcabile, aşa cum este automobilul de curse Duesenberg (unul dintre cele opt modele construite vreodată) al faimosului pilot şi inginer român interbelic Jean Calcianu sau automobilul aerodinamic avangardist construit de Aurel Persu în 1923.

Totodată, Adrian Mitu, care a semnat trei proiecte ample dedicate istoriei BMW - toate achiziţionate acum de BMW Car Club of America şi prezentate în cadrul unor muzee din Statele Unite, lucrează de această dată la un proiect dedicat eroului preferat din istoria automobilului, pilotul britanic Sir Striling Moss - "Silver Hero".

”Instalaţia va cuprinde în total 28 de panouri, grupate în şapte coloane înalte de 2,12 metri, o referinţă la cele 212 victorii ale lui Moss. Audienţa a putut să descopere, în premieră, 10 panouri şi să înţeleagă cum proiectul evoluează chiar în prezentarea artistului”, se arată în comunicat.

La finalul experienţei, noul BMW Seria 8 Gran Coupé a fost dezvelit chiar de muzicienii SoNoRo. Noul model este singurul din segmentul său ce este derivat direct dintr-un automobil sport cu două uşi. Ampatamentul mai lung şi reglajul şasiului specific modelului încearcă să creeze un echilibru între performanţe sportive şi confortul călătoriei, specific pentru un gran tourer. Cifrele de acceleraţie 0-100 km/h se regăsesc în intervalul 5,2-3,9 secunde, în funcţie de motorizare.

Circa 75% din vânzările Seria 8 ar putea fi reprezentate de noul Gran Coupe, potrivit unor surse din companie.

”Sunt disponibile trei propulsoare la lansare - cu şase cilindri în linie, diesel şi benzină, şi un V8 benzină cu două turbine twin-scroll care acum dezvoltă 390 kW/530 CP şi un vârf al cuplului de 750 Nm. La interior, avangarda high-tech este continuată cu sisteme precum control prin gesturi, cel mai avansat sistem Head-Up Display din industrie, sofisticatul sistem de sunet Bowers and Wilkins, care pentru claritate foloseşte membrane de diamant, sau ergonomicul sistem de control iDrive de generaţia a 7-a”, se arată în comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.