Fashion Days, unul dintre cei mai mari retaileri online de modă din România, a înregistrat de Black Friday, pe 18 noiembrie, comenzi în valoare de 17 milioane de lei, dublu faţă de ediţia din 2015, a anunţat luni compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clienţii care au avut instalate aplicaţiile mobile au putut comanda de pe 17 noiembrie, începând cu ora 20:00.

În timp ce 77% din traficul total a venit de pe desktop şi variantele mobile ale site-ului, 56% din vânzările totale au fost realizate din aplicaţiile mobile în acest an.

Vânzările prin intermediul aplicaţiilor mobile au crescut de trei ori faţă de ediţia precedentă.

Cele mai populare categorii de produse vândute de Black Friday au fost hainele, urmate de încălţăminte (tenişi si cizme), genţi, produse pentru copii şi ceasuri.

Cumpărătorii au fost interesaţi cel mai mult de brandurile United Colors of Benetton, Zee Lane, Desigual, Napapijri, Pepe Jeans, Love Moschino, Guess, Puma, US Polo, Levi's sau Furla.

În plus, pentru ediţia Black Friday din acest an, retailerul a adus în premieră branduri de lux precum Dolce Gabbana, Red Valentino, Prada, Stella McCartney, Burberry, Michael Kors, Coccinelle şi Love Moschino. Astfel, la această categorie, clienţii au făcut achiziţii în valoare de 1,8 milioane de lei, cu reduceri de până la 56%.

Cel mai scump produs a fost o geantă Prada în valoare de 6.500 de lei.

Cei mai activi cumpărători au fost femeile, cu o pondere de 60% din total comenzi. Faţă de ediţia precedentă, publicul masculin a crescut cu 10 procente.

În prezent, Fashion Days are aproape 300 de angajaţi în România.

Piaţa totală de fashion online din România este estimată la 170 milioane euro, creşterea de anul acesta fiind estimată la 25%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.