Producătorul român de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender a cumpărat firma franceză Profil Technology, cea mai mare achiziţie din istoria companiei, în cadrul strategiei de extindere pe segmentul enterprise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tranzacţia face parte din strategia Bitdefender de expansiune pe segmentul marilor companii.

”Bitdefender anunţă preluarea partenerului de pe piaţa franceză, compania Profil Technology, ca parte a strategiei de expansiune a business-ului pe segmentul marilor companii. Aceasta este cea mai mare achiziţie derulată de Bitdefender până acum şi întăreşte poziţia companiei în Europa şi la nivel global”, arată Bitdefender într-un comunicat transmis marţi.

Preluarea permite Bitdefender să-şi consolideze poziţia pe piaţa franceză atât pe segmentul enterprise, cât şi pe cel consumer, şi adaugă o echipă de 50 de specialişti în vânzări, marketing şi relaţii cu clienţii. Compania este prezentă pe piaţa franceză din 2001, controlând o treime din piaţa soluţiilor achiziţionate în magazine de consumatorii francezi. Bitdefender protejează mai mult de un million de calculatoare de business în toate industriile (sectorul public, educaţie, sănătate, sectorul financiar).

"Franţa este o piaţă cheie pentru noi în viitor. Prin preluarea business-ului nostru in-house, vom putea fi mai aproape de parteneri şi de clienţi şi ne propunem să repetăm în domeniul enterprise succesul înregistrat de noi pe piaţa consumatorilor rezidenţiali, mizând pe superioritatea tehnologică a produselor noastre pentru a câştiga o poziţie de lider”, a declarat preşedintele Bitdefender, Florin Talpeş.

Vânzările Bitdefender către mari companii s-au triplat în ultimii trei ani, în special pe segmentul securizării infrastructurilor hibride. În 2016, Bitdefender şi-a stabilit prezenţa în Italia şi Suedia ca parte a strategiei de expansiune la nivel global, şi şi-a crescut reţeaua de parteneri cu peste 100% în ultimii doi ani.

Compania a obţinut, în România, venituri totale de 415 milioane lei (92,2 milioane euro) în 2015, şi avea, la finalul anului 2015, 708 angajaţi, potrivit raportului trimis la Ministerul Finanţelor.

Talpes a declarat, în luna iunie a anului trecut, că estimează pentru 2016 o creştere a afacerilor de 40% atât pentru piaţa din România, cât şi la nivelul tuturor pieţelor pe care activează, în principal ca urmare a lansării unei noi soluţii destinate creşterii securităţii mediilor virtuale, Hypervisor Introspection.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.