Bitcoin a scăzut joi cu aproape 12% şi a coborât astfel sub nivelul de 9.000 de dolari pe unitate, pentru prima oară după luna noiembrie a anului trecut, relatează MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor site-ului de cercetări şi informaţii CoinDesk, bitcoin a scăzut joi până la 8.970 de dolari pe unitate.

Cea mai valoroasă monedă virtuală din lume s-a depreciat cu circa 55% de la un maxim de aproape 20.000 de dolari arins la sfârşitul lunii decembrie.

Declinul a avut loc în condiţiile atenţiei tot  mai mari date de autorităţile de reglementare tranzacţiilor cu monede virtuale şi a avertismentelor din Coreea de Sud referitoare la posibila interzice a acestor operaţiuni. Tranzacţiile cu monede virtuale din Coreea de Sud reprezintă aproximativ 20% din totalul pieţei globale.

Între monedele virtuale, bitcoin a fost afectată în mod special, în timp ce moneda aflată pe locul al doilea pe piaţă, etherum, s-a menţinut peste nivelul de 1.000 de dolari în tranzacţiile recente. Cu toate acestea, valoarea totală a monedelor virtuale urmărite de CoinMarket.com este în prezent de circa 450 de miliarde de dolari, jumătate faţă de valoarea înregistrată la începutul lunii decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.