Bitcoin a coborât miercuri sub nivelul de 10.000 de dolari, valoarea sa fiind cu 50% sub maximul record atins în urmă cu doar o lună, ca urmare a atenţiei tot mai mari dată de autorităţile de reglementare monedelor virtuale, dar ulterior a recuperat pierderile, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai valoroasă monedă digitală dn lume a scăzut marţi cu până la 14%, la 9.186 de dolari pe unitate, recuperând ulterior majoritatea pierderilor, pentru a ajunge la 10.780 de dolari pe unitate, potrivit unui preţ consolidat calculat de Bloomberg.

Bitcoin s-a depreciat de la nivelul record de 19.511 dolari pe unitate atins pe 18 decembrie, iar capitalizarea sa de piaţă a pierdut peste 140 de miliarde de dolari. Ultima oară când bitcoin a fost tranzacţionat la 10.000 de dolari a fost pe 1 decembrie.

Vânzările din această săptămână, declanşate de îngrijorările că autorităţile de reglementare vor înăspri controlul asupra tranzacţiilor cu monede virtuale, amplifică presiunile existente în piaţă, care a pierdut din valoare peste 300 de miliarde de dolari după 13 ianuarie.

După o creştere ameţitoare de peste 1.400% consemnată în 2017, deprecierea bitcoin ridică semne de întrebare legate de viabilitatea monedelor virtuale şi tehnologia blockchain pe care se bazează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.