Bitcoin a crescut vineri cu 5%, până la maximul ultimei luni, susţinut de ceea ce analiştii au spus că a fost un val de cumpărări înaintea evenimentului de înjumătăţire a valorii sale din aprilie şi pe măsură ce ieşirile recente din fondurile tranzacţionate la bursă au încetinit, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul bitcoin a crescut până la un vârf al sesiunii de 47.705 de dolari, cel mai mult din ianuarie, după ce primele produse bitcoin tranzacţionate la bursă în SUA au primit aprobarea autorităţilor de reglementare.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume era ultima dată în urcare cu 3,5%, la 46.946 USD pe unitate, ceea ce implică o creştere de 10% săptămâna aceasta, cea mai mare consemnată într-o săptămână după octombrie.

Ether a crescut cu 2,5% la 2.486 USD pe unitate.

Bitcoin a atins în ianuarie un maxim al ultimilor doi ani, de puţin peste 49.000 de dolari pe unitate, dar de atunci a avut o tendinţă de scădere, sub presiunea unui val de marcări de profituri după ce Comisia pentru bursă şi valori mobiliare a aprobat în cele din urmă ETF-urile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.