Bitcoin a crescut luni cu peste 6%, pentru a începe ultima săptămână din martie cu un preţ de peste 69.700 de dolari pe unitate, conform Coin Metrics, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ether a crescut cu 5% la 3.575,01 USD pe unitate. Majoritatea celorlalte criptomonede au crescut la rîndul lor, pe valul bitcoin.

Acţiunile MicroStrategy au crescut cu 17%, în timp ce titlurile Coinbase au avansat cu 9%.

Sectorul mineritului a beneficat de creştere bitcoin, acţiunile platformelor Marathon Digital şi Riot fiid în urcare cu 2%, respectiv 6%. Titlurile CleanSpark au crescut cu 16%, iar Cipher Mining ai câştigat 12%.

Bitcoin a fost în corecţie săptămâna trecută, după ce a atins un maxim istoric de 73.797,68 USD pe unitate, pe 14 martie.

Miercurea trecută, bitcoin a scăzut până la aproximativ 60.800 USD pe unitate.

Alex Thorn, director de cercetare la nivel de firmă la Galaxy Digital, a spus că astfel de scăderi sunt ”în conformitate cu norma corecţiilor istorice pe termen scurt ale pieţei bull”.

Motivul pentru creşterea de luni a fost neclar, dar evoluţia preţului criptomonedei din martie a fost caracterizată de noi maxime, urmate de retrageri sănătoase.

Thorn a sugerat că investitorii iau o pauză de la vânzarea acţiunilor din fondurile bazate pe bitcoin tranzacţionate la bursă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.