BioNTech a iniţiat vineri un studiu clinic în stadiu incipient pentru a evalua vaccinul său experimental împotriva malariei la oameni, a declarat producătorul german de medicamente, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se preconizează că studiul de fază 1 va înrola 60 de voluntari în Statele Unite, fără antecedente de malarie, pentru a evalua vaccinul candidat la niveluri de trei doze.

Cunoscut sub numele de BNT165b1, este primul vaccin candidat din proiectul BioNTech împotriva malariei, care va stabili şi producţia de vaccin în Africa.

Efortul este unul dintre cele câteva concentrate pe abordarea bolii transmise de ţânţari, care ucide peste 600.000 de persoane în fiecare an, majoritatea copiilor din Africa.

Structura complicată şi ciclul de viaţă al parazitului malariei a împiedicat de mult eforturile de a dezvolta vaccinuri.

După decenii de muncă, singurul vaccin aprobat împotriva malariei, Mosquirix, fabricat de producătorul britanic de medicamente GSK, a fost aprobat anul acesta de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dar lipsa finanţării şi a potenţialului comercial a zădărnicit capacitatea GSK de a produce câte doze este nevoie.

Un alt efort urmărit cu atenţie este un vaccin împotriva malariei al Universităţii Oxford.

Datele unui studiu clinic intermediar au fost publicate în septembrie. Nu s-au făcut comparaţii directe, dar unii oameni de ştiinţă sugerează că vaccinul realiat de Oxford este un pas înainte faţă de Mosquirix şi oferă o imunitate mai lungă.

Efortul BioNTech pentru vaccinarea împotriva malariei se bazează pe tehnologia sa mRNA, care a fost folosită în timpul pandemiei pentru a dezvolta rapid vaccinuri pentru Covid-19, determinând corpul uman să producă o proteină care face parte din agentul patogen, declanşând un răspuns imun.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.