Binance, cea mai mare platformă de criptomonede din lume, a încheiat un acord cu Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), pentru a se asigura că activele clienţilor americani rămân în Statele Unite până la soluţionarea unui proces amplu, intentat luna aceasta de agenţia de reglementare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul, dezvăluit în actele depuse vineri seara în instanţă, necesită încă aprobarea judecătorului federal care supraveghează litigiul.

Pentru a ne asigura că activele clienţilor din SUA nu ajung offshore, acordul permite doar angajaţilor Binance.US accesul la aceste active.

Pe 5 iunie, SEC a dat în judecată Binance, pe CEO-ul şi fondatorul său Changpeng Zhao şi operatorul Binance.US, susţinând că Binance şi-a umflat artificial volumele de tranzacţionare, a deturnat fondurile clienţilor, nu a reuşit să restricţioneze clienţii americani de la platforma sa şi a indus în eroare investitorii cu privire la controalele sale de supraveghere a pieţei.

Acest proces şi un altul intentat de SEC a doua zi împotriva platformei americane de tranzacţionare Coinbase reprezintă o escaladare dramatică a represiunii asupra industriei din partea autorităţilor de reglementare din SUA.

Conform acordului, care nu rezolvă procesul SEC, Binance.US va lua măsuri pentru a se asigura că niciun oficial al Binance Holdings nu are acces la chei private pentru diferitele sale portofele, portofele hardware sau acces root la instrumentele Amazon Web Services ale Binance.US. , arată dosarul din instanţă.

SEC a declarat într-un comunicat publicat sâmbătă că ordinul de ajutor de urgenţă asigurat pentru clienţii Binance.US le va proteja activele şi se va asigura că pot continua să retragă acele active.

”Având în vedere că Changpeng Zhao şi Binance deţin controlul asupra activelor clienţilor platformei şi au reuşit să amestece activele clienţilor sau să deturneze activele clienţilor după bunul plac... aceste interdicţii sunt esenţiale pentru protejarea activelor investitorilor”, a afirmat Gurbir Grewal, director al diviziei de aplicare a  legii a SEC.

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat sâmbătă într-un comunicat: ”Deşi susţinem că cererea SEC de ajutor de urgenţă a fost complet nejustificată, suntem mulţumiţi că dezacordul asupra acestei solicitări a fost rezolvat în condiţii reciproc acceptabile. Fondurile utilizatorilor au fost şi vor fi întotdeauna în siguranţă pe toate platformele afiliate Binance.”

Conform altor prevederi ale acordului propus, Binance.US va crea noi portofele cripto la care angajaţii bursei globale nu au acces, va furniza informaţii suplimentare SEC şi va fi de acord cu un program de descoperire accelerat, se arată în documente.

Afiliata americană a Binance a oprit depozitele în dolari săptămâna trecută şi a dat clienţilor un termen limită de 13 iunie pentru a-şi retrage fondurile în dolari, după ce SEC a cerut unei instanţe să-i îngheţe activele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.