Administraţia Biden a ordonat agenţiilor guvernamentale americane să oprească imediat finanţarea proiectelor de combustibili fosili cu emisii mari de carbon din străinătate şi să acorde prioritate colaborărilor internaţionale pentru a implementa tehnologii de energie curată, potrivit unei comunicări diplomatice americane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunicarea afirmă că angajamentele guvernului american ar trebui să reflecte obiectivele stabilite într-un ordin executiv emis la începutul anului, menit să pună capăt sprijinului financiar al SUA pentru proiectele din străinătate legate de cărbune şi cele generatoare de emii mari de carbon.

”Scopul politicii descrise mai jos este de a se asigura că marea majoritate a angajamentelor internaţionale în domeniul energiei din SUA promovează energia curată, promovează tehnologii inovatoare, stimulează competitivitatea SUA în domeniul tehnologiei curate şi sprijină tranziţiile cu emisii nete zero, cu excepţia cazurilor rare în care există un motiv convingător de securitate naţională, beneficii geostrategice sau de dezvoltare/acces la energie şi nicio alternativă viabilă cu emisii reduse de carbon”, potrivit notificării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.