Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat Garanti Bank România un împrumut de 22,3 milioane euro pentru a sprijini firmele mici şi mijlocii din România, a anunţat, miercuri, banca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din valoarea împrumutului, 5 milioane euro vor fi alocaţi femeilor antreprenoare, sumă care va fi suplimentată cu 5 milioane euro din partea Garanti Bank.

Această tranzacţie este sprijinită de Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS), pilonul financiar al Planului de investiţii pentru Europa, numit şi „Planul Juncker”.

Această tranşă a împrumutului va oferi acces la o sursă de finanţare mai favorabilă pentru femeile antreprenoare care reprezintă întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) şi întreprinderi cu capitalizare medie, potrivit băncii.

”Pentru a avea acces la aceste împrumuturi, întreprinderile trebuie să fie deţinute în proporţie de peste 50% de una sau mai multe femei, ori să fie deţinute în proporţie de 26% până la 50% de una sau mai multe femei, iar funcţia de director general, director administrativ sau director financiar să fie deţinută de o femeie”, se arată în comunicat.

Primul împrumut intermediat al BEI în UE, care sprijină în mod specific antreprenoarele, va susţine participarea femeilor ca actori economici esenţiali şi este în conformitate cu strategia BEI privind egalitatea de gen şi emanciparea economică a femeilor, potrivit băncii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.