Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI) a semnat miercuri, la Bruxelles, primele trei acorduri ale programului Iniţiativa pentru pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) cu trei bănci comerciale, Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română (BCR) şi ProCredit Bank, care ar putea genera o finanţare totală de 246 milioane de euro, a anunţat Comisia Europeană (CE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma care ar putea fi generată reprezintă aproape jumătate din bugetul total de 540 de milioane de euro al programului Iniţiativa pentru IMM-uri. Peste 4.300 de IMM-uri, microîntreprinderi şi start-up-uri din România ar putea avea un acces mai bun la finanţare în cadrul celor trei acorduri.

Comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, consideră că, prin decizia de a investi 100 de milioane de euro din bugetul politicii de coeziune în acest program de pionierat, România va stimula competitivitatea economiei.

În luna octombrie a anului trecut, grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi Guvernul României au semnat un acord de finanţare pentru IMM-uri, prin care sunt alocate 100 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), dar care ar putea mobiliza în următorii ani fonduri totale de 580 milioane de euro.

Resursele adiţionale ar putea veni de la BEI şi din programul Orizont 2020, un amplu program de cercetare derulat de Uniunea Europeană. Prin acest program, este disponibilă, la nivelul UE, o finanţare de 80 de miliarde de euro pe durata a şapte ani (2014-2020), plus altragerea altor investiţii private.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.