Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, cea mai importantă bancă din România după valoarea activelor, a anunţat miercuri că vrea să acorde credite de peste un miliard de lei prin noul plafon alocat în cadrul programului Prima Casă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din noul plafon acordat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru 15 bănci finanţatoare, 511 milioane de lei au revenit BCR.

”Fondurile alocate BCR reprezintă 26,5% din totalul celor puse la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest program. Ca atare, BCR va acorda credite în valoare de aproximativ un miliard de lei, iar sumele pot fi folosite pentru achiziţia sau construcţia de locuinţe prin programul Prima Casă”, se arată în comunicat.

Suma maximă care poate fi o obţinută poate ajunge la 66.500 de euro, iar termenul maxim este de acordare este de 30 de ani. Acordarea creditului Prima Casă BCR se face în limita plafonului disponibil alocat de Ministerul de Finanţe. 

”Până la ora actuală, peste 58.000 de case au fost finanţate de BCR prin acest program. În consecinţă, 1 din 4 români care au achiziţionat o locuinţă cu ajutorul programului Prima Casă au apelat la serviciile acestei bănci. Pe perioada derulării programului, acest credit şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri”, se arată în comunicat.

Clienţii BCR pot avea acces, în cadrul programului Prima Casă, la o dobândă de 2% + ROBOR pe o durată de trei luni, avans minim de 5% şi comision zero pentru analiza dosarului, potrivit băncii. În plus, clienţii pot avea aprobarea financiară valabilă timp de 90 de zile.

”Dacă persoana care a primit aprobarea financiară nu a găsit încă locuinţa pe care doreşte să o achiziţioneze, odată ce creditul a fost aprobat, aceasta are 90 de zile la dispoziţie de la semnarea ofertei de credit pentru a găsi o casă”, se arată în comunicat. 

BCR a înregistrat anul trecut un profit net de 668,1 milioane lei (146,2 milioane euro), în scădere cu aproape 36%, de la 1,041 miliarde lei în 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.