Eurowind Energy, dezvoltator şi operator de proiecte eoliene, solare şi hibride, a semnat cu Banca Comercială Română SA (BCR) şi Erste Group Bank AG o facilitate de credit în valoare de 65,33 de milioane de euro pentru construcţia parcului eolian de la Pecineaga, cu o capacitate totală de 48 MW.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eurowind Energy, un jucător cheie pe piaţa de energie regenerabilă din Europa, dezvoltator şi operator de proiecte eoliene, solare şi hibride, a semnat o facilitate de credit în valoare de 65,33 de milioane de euro pentru construcţia parcului eolian de la Pecineaga, cu o capacitate totală de 48 MW. Banca Comercială Română SA (BCR) şi Erste Group Bank AG (Erste Group) au finanţat în proporţie egală creditul de investiţii, fiecare contribuind cu 32,66 milioane de euro. Creditul are maturitate la final de 2040 şi acoperă 70% din costurile totale de dezvoltare ale parcului de la Pecineaga”, anunţă BCR.

În plus, cele două bănci asigură un pachet mai amplu în valoare de 18 milioane de euro, ce include finanţarea TVA aferentă investiţiilor şi alte produse dedicate susţinerii proiectului Pecineaga.

Parcul eolian de 48 MW de la Pecineaga, dezvoltat de Eurowind Energy, este programat să devină funcţional în primul trimestru al anului 2025. Acesta va avea o capacitate de producţie de aproximativ 176.000 MWh pe an şi va putea alimenta până la 48.000 de gospodării cu energie verde. Parcul eolian presupune o investiţie de aproximativ 93 de milioane de euro.

„BCR are un rol activ în promovarea tranziţiei către o economie verde, iar finanţarea pentru Eurowind Energy confirmă expertiza noastră şi cooperarea pentru dezvoltarea unui sector energetic sustenabil. Oferim un portofoliu amplu, care susţine importanţa strategică a României în asigurarea securităţii energetice a regiunii, ce include instrumente financiare, dar şi soluţii adaptate proiectelor de energie regenerabilă şi eficienţă energetică. De altfel, ne folosim de fiecare oportunitate ca să aducem în atenţie avantajele surselor de energie verde, dar şi faptul că România beneficiază de diversitate climatică şi energetică”, a declarat Mihaela Iorga, corporate executive manager BCR.

Banca Comercială Română SA şi Erste Group AG au acţionat în calitate de Aranjori Principali Mandataţi şi Bănci Finanţatoare, BCR având şi rol de agent de Garanţii şi Bancă de Cont.

"Parcul eolian de la Pecineaga este primul nostru proiect din noul val al energiei regenerabile din România. Eurowind Energy consideră România o piaţă de creştere atractivă, iar pentru a ne putea îndeplini potenţialul de dezvoltare avem nevoie de parteneri precum BCR şi Erste Group, care pot evalua atât relevanţa proiectelor, cât şi valoarea lor comercială, finanţând tranziţia verde a României", a declarat Adrian Dobre, country manager Eurowind Energy România.

Eurowind Energy este un dezvoltator şi operator danez de proiecte eolienne, solare şi hibride, cu sediul central în Hobro, Danemarca. Grupul Eurowind are peste 570 de angajaţi în 15 ţări europene şi în SUA. Eurowind Energy este prezent pe piaţa din România din anul 2011.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 45,000 de angajaţi deservesc 16 milioane de clienţi în cadrul a 1.950 de unităţi din 7 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). La sfârşitul lui 2023, Erste Group deţinea active totale în valoare de 337 miliarde euro, înregistra un profit net de 2,99 miliarde euro, precum şi un indice al capitalului comun de rangul 1 (final) la 15,7%.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR are o reţea de 20 centre de afaceri şi 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 319 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 63% sunt unităţi unde operaţiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless). BCR este banca nr.1 în România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR dispunând de o reţea naţională extinsă de ATM-uri şi maşini multifuncţionale – aproximativ 2.000 de echipamente, şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.