Firma de private equity Morphosis Capital a anunţat, marţi, decizia Băncii Transilvania de a se alătura fondului de investiţii MC Fund I (MCFI), într-un demers de finanţare a IMM-urilor româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MCFI a fost fondat în 2018, având ca investitor ancoră Fondul European de Investiţii (FEI), prin Programul Operaţional Regional, co-finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

”Morphosis Capital îşi propune să investească minim 5 milioane de euro pe tranzacţie în IMM-urile româneşti de succes care activează în industria bunurilor de larg consum, a serviciilor medicale, tehnologie, dar şi a serviciilor B2B, companii cu un indicator EBITDA ce tinde spre cel puţin un milion de euro”, se arată în comunicat.

Banca Transilvania s-a alăturat Morphosis Capital Fund I pentru a finanţa companii din România într-o operaţiune comună, alături de cei patru antreprenori români, fondatori ai fondului de investiţii.

”Prioritatea strategică a BT este finanţarea economiei româneşti, acesta fiind principalul nostru pilon de activitate, dar şi de competenţă, având în vedere că beneficiem de o experienţă de 25 de ani în interacţiunea cu AND-ul business-ului local. Implicarea noastră în Morphosis Capital Fund I este încă o dovadă a apetitului nostru şi pentru soluţii alternative de finanţare, pentru a contribui astfel la capitalizarea şi dezvoltarea business-urilor locale”, a spus directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik.

Morphosis Capital Fund I a fost gândit, de la început, ca o soluţie de finanţare a firmelor româneşti, potrivit unui managing partner la Morphosis Capital, Andrei Gemeneanu.

”Chiar de la început, Morphosis Capital Fund I a fost gândit ca o soluţie personalizată de dezvoltare a business-urilor româneşti prin care să oferim, pe lângă investiţia de capital, expertiza operaţională, financiară, de marketing şi vânzări necesare dezvoltării şi consolidării oricărui business”, a declarat Andrei Gemeneanu.

Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de o echipă de patru antreprenori români, Andrei Gemeneanu, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru şi Dragoş Petre, care deţin experienţă în tranzacţionări şi care au ocupat poziţii de top în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC şi Innova Capital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.