Banca rusă VTB nu mai poate exercita niciun control asupra filialei sale europene, din Frankfurt, în urma noilor sancţiuni, a declarat duminică autoritatea germană de reglementare BaFin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uniunea Europeană a adoptat vineri în mod oficial noi sancţiuni împotriva Rusiei, care vor interzice o serie de importuri şi, de asemenea, toate tranzacţiile cu patru bănci ruseşti, inclusiv VTB.

BaFin a declarat că, în urma sancţiunilor, conducerea subsidiarei VTB din Frankfurt nu mai are voie să primească instrucţiuni de la banca-mamă şi că societatea-mamă nu poate accesa activele financiare sau resursele economice ale unităţii sale europene.

Măsurile ”au ca rezultat o separare completă a VTB Bank (Europe) SE de compania-mamă”, a spus BaFin.

VTB nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

VTB este una dintre băncile ruseşti excluse din sistemul de mesagerie SWIFT, ceea ce a reprezentat o lovitură puternică pentru capacitatea sa de a transfera bani. Dar noile sancţiuni ale UE vor bloca toate tranzacţiile cu banca.

BaFin a mai spus că deponenţii care au depozite la filiala europeană a VTB vor avea în continuare acces la fondurile lor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.