Banca Mondială şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene au semnat un Memorandum de Înţelegere valabil până în 2029, prin care Banca Mondială acordă asistenţă tehnică pentru a sprijini Guvernul României în eforturile sale de a moderniza administraţia publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi este a doua zi a vizitei în România a vicepreşedintelui Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Anna Bjerde.

În cadrul întâlnirii cu Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, delegaţia Băncii Mondiale a discutat despre oportunităţile de investiţii prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi a Fondurilor Structurale şi de Investiţii Europene din cadrul perioadei de programare 2021-2027.

În plus, un nou Memorandum de Înţelegere pentru servicii de asistenţă tehnică între Banca Mondială şi România a fost semnat de către Anna Akhalkatsi, manager de ţară pentru România şi Ungaria, Banca Mondială şi Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

”Memorandumul este valabil până pe 31 decembrie 2029 şi permite acordarea de asistenţă tehnică din partea Băncii Mondiale pentru a sprijini Guvernul României în eforturile sale de a moderniza administraţia publică prin întărirea capacităţii guvernului de a elabora şi implementa strategii, politici publice, analize sectoriale, precum şi proiecte şi programe la nivel local, regional şi naţional”, arată banca.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.