Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat vineri că pandemia de COVID-19 care se extinde rapid va provoca ”o recesiune globală majoră”, care va afecta probabil cel mai mult statele sărace şi vulnerabile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Intenţionăm să răspundem puternic şi masiv cu programe de sprijin, mai ales pentru ţările sărace”, a afirmat Malpass într-o postare pe reţeaua LinkedIn.

El a adăugat că intenţionează să discute în curând cu liderii din Etiopia, Kenya şi ai altor state.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Mondială au început deja să ofere deja fonduri de urgenţă ţărilor cu venituri scăzute sau aflate în dezvoltare, pentru consolidarea eforturilor acestora de a combate coronavirusul.

Între statele beneficiare se numără Etiopia, cu 82,6 milioane de dolari (Banca Mondială), Afganistan, cu 100,4 milioane de dolari (Banca Mondială), India cu 1 miliard de dolari (Banca Mondială), Kîrgîstan, cu 120,9 milioane de dolari (FMI), Argentina cu 35 milioane de dolari (Banca Mondială) şi Honduras cu 143 milioane de dolari (FMI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.