Banca centrală a Emiratelor Arabe Unite a trimis o directivă băncilor şi asigurătorilor ţării prin care aprobă amânarea rambursării împrumuturilor de către clienţi pentru şase luni, în timp ce populaţia şi întreprinderile încearcă să îşi revină după inundaţiile istorice care au paralizat emiratul care de regulă are o climă uscată, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Banca centrală a emis astăzi o notificare către toate băncile şi companiile de asigurări pentru a permite amânarea rambursării ratelor creditelor personale şi auto pentru clienţii afectaţi de repercusiunile condiţiilor meteorologice, pentru o perioadă de şase luni”, a spus banca într-un comunicat.

”Amânarea se va face fără a impune comisioane suplimentare, dobânzi sau profituri, sau majorarea în alt mod a cuantumului principal al împrumutului pentru amânarea rambursării ratelor”, potirvit instituţiei financiare.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Notificarea este ca o uşurare pentru mulţi rezidenţi din Emiratele Arabe Unite care au suferit pierderi şi daune în timpul furtunii record.

Volumul precipitaţiilor a fost echivalent cu cel al unui an în ţara din Golf, într-un interval de doar 12 ore, între 16 şi 17 aprilie, distrugând afaceri, maşini şi alte proprietăţi.

Sute de maşini au fost abandonate pe drumurile din Emiratele Arabe Unite, în timp ce şoferii au scăpat de vehiculele inundate ale căror motoare s-au blocat.

Un bloc de apartamente din Dubai s-a înclinat din cauza daunelor structurale cauzate de furtună şi a fost complet evacuat, pentru că este în pericol de prăbuşire.

Unele părţi ale Emiratelor Arabe Unite au înregistrat peste 100 mm de ploaie între marţi şi miercuri - un record al ultimilor 75 de ani, de când ţara a început să măsoare precipitaţiile, potrivit Centrului Naţional de Meteorologie al ţării.

Guvernul a închis marţea trecută birouri, şcoli şi bănci, deoarece Autoritatea Naţională pentru Crize şi Dezastre a avertizat locuitorii să rămână acasă şi să parcheze vehiculele în locuri înalte, departe de zonele predispuse la inundaţii.

Banca centrală a confirmat, de asemenea, că vehiculele şi casele avariate de inundaţii ”sunt acoperite de asigurare dacă există o poliţă de asigurare împotriva pierderilor şi daunelor sau ceea ce este denumit în mod normal ”asigurare globală” şi că ”societăţile de asigurări vor fi considerate responsabile pentru despăgubiri.”

”Banca centrală îndeamnă publicul să citească şi să înţeleagă cu atenţie poliţa de asigurare pentru a-şi proteja drepturile de asigurare”, a adăugat aceasta, încurajând populaţia să contacteze ombudsmanul guvernului financiar şi de asigurări, SANADAK, dacă au avut plângeri sau dispute cu firma lor de asigurări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.