BAE Systems va relua producţia de structuri pentru obuzierul său uşor M777, după ce a semnat un acord iniţial în valoare de până la 50 de milioane de dolari cu armata americană pentru această armă care a fost donată Ucrainei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania britanică de apărare a declarat că va lucra cu furnizorii săi din Marea Britanie şi SUA pentru a produce structurile din titan, primele livrări fiind planificate în 2025.

Aceasta a spus că va începe livrările în timp ce va finaliza detaliile contractului şi valoarea totală a acestuia.

BAE Systems a declarat că a observat o creştere a interesului din Europa, Asia şi America pentru sistemul de tunur M777.

Structurile sunt realizate în Barrow-in-Furness din Marea Britanie, iar asamblarea şi testarea au loc în Hattiesburg, Mississippi.

Australia, Canada şi Statele Unite au donat armele Ucrainei, a spus compania.

”Această reluare a producţiei structurilor majore pentru M777-urile armatei americane vine într-un moment critic, cu obuziere dislocate în operaţiunile din Ucraina”, a declarat John Borton, vicepreşedinte şi director general al BAE Systems Weapons Systems UK.

BAE Systems a declarat că contractul va prezenta o oportunitate pentru utilizatorii noi şi existenţi de a se alătura unei noi iniţiative de producţie M777 şi de a profita de avantajele unei linii de producţie fierbinţi şi de economiile de scară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.