Compania britanică BAE Systems a obţinut un contract de 8,8 miliarde de dolari pentru întreţinerea şi operarea unei fabrici de muniţie a armatei americane în Tennessee, a anunţat Departamentul de Apărare al SUA, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul a spus că acest contract a fost atribuit pe 10 ani, de la 1 ianuarie 2024 până la 31 decembrie 2033, pentru producerea de explozibili, întreţinerea şi operarea Uzinei de muniţie a armatei Holston.

BAE a declarat într-un comunicat separat că operează fabrica din 1999, dezvoltând produse precum IMX-101, un înlocuitor mai sigur şi eficient al TNT în artilerie, şi modernizând instalaţia pentru o fiabilitate susţinută.

Uzina de muniţie a armatei Holston este o unitate deţinută de guvernul SUA, operată de un contractor, care produce explozibili pentru armata SUA.

Fabrica funcţionează încă din al Doilea Război Mondial.

Pe lângă fabrica din Holston, BAE este şi contractorul de operare a Uzinei de muniţie a armatei din Radford, Virginia, din 2012, care produce propulsoare pentru armata SUA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.