Axiom Space a atras 350 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare condusă de Aljazira Capital din Arabia Saudită şi de firma sud-coreeană de asistenţă medicală Boryung, în timp ce startupul lucrează cu NASA pentru a dezvolta o staţie spaţială privată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a refuzat, luni, să-şi facă publică evaluarea.

Axiom a spus că, prin această rundă de finanţare, fondurile totale atrase până acum sunt de 505 milioane de dolari. Totodată, compania a obţinut a doua mare finanţare din 2023 între companiile din sectorul spaţial, după SpaceX a miliardarului Elon Musk.

Mişcarea vine într-un moment în care speranţele de dezgheţare a  finanţării startupurilor spaţiale au crescut, după ce investiţiile în sector au rămas stabile în trimestrul doi, în urma unei scăderi de peste jumătate în primele trei luni ale anului.

Axiom, care are şi un contract de 1,26 miliarde de dolari cu agenţia spaţială americană NASA pentru a dezvolta costume spaţiale pentru a fi utilizate pe Lună şi alte programe spaţiale, se aşteaptă ca primul modul al staţiei sale spaţiale private să fie lansat până în 2026.

De asemenea, compania a antrenat astronauţi duşi de rachetele SpaceX către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), pe măsură ce industria spaţială, cândva dominată de guvernul din Statele Unite, devine din ce în ce mai privatizată.

Axiom a mai spus că a obţinut contracte din partea clienţilor de peste 2,2 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.