O scrisoare a ambasadorului Statelor Unite adresată Germaniei, în care avertizează Berlinul să nu utilizeze echipamentele Huawei pentru viitoarele reţele 5G, a dus la declanşarea unor noi discuţii pe această temă, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt Ulrike Demmer a afirmat, în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Berlin, că guvernul vrea să se asigure că infrastructura sa de telecomunicaţii respectă cele mai înalte standarde de securitate.

Statele Unite şi-au avertizat aliaţii că echipamentele produse de compania chineză Huawei implică riscuri de securitate din cauza legăturii apropiate cu guvernul de lăa Beijing şi a legislaţiei chineze care obligă firmele să colaboreze cu agenţiile de spionaj.

 ”Nu voi prezenţa lista concretă a discuţiilor pe care le avem, dar suntem în contact strâns cu partenerii noştri în domeniul securităţii, între care se află, în mod natural, şi Statele Unite, a spus Demmer.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a avertizat însă că excluderea Huawei de la construcţia reţelelor 5G ar putea afecta economia germană, cea mai mare din Europa.

Seehofer, un conservator din Bavaria, a cerut dialog cu China şi găsirea unei soluţii tehnice care să răspundă îngrijorărilor legate de securitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.