Autorităţile germane au redeschis o anchetă penală împotriva lui Martin Winterkorn, care a fost preşedintele grupului Volkswagen până când a fost înlăturat din funcţie în timpul scandalului de manipulare a emisiilor din 2015, din cauza suspiciunilor de manipulare a pieţei, a declarat joi un tribunal regional, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procedurile penale au fost reluate la cererea procurorilor, a precizat într-un comunicat instanţa din oraşul Braunschweig.

Într-un rechizitoriu depus în 2019, Winterkorn a fost acuzat că nu a informat în timp util piaţa de capital cu privire la instalarea dispozitivelor de înfrângere în motoarele diesel ale maşinilor Volkswagen, aşa cum prevede legea.

Instanţa a oprit procedurile de manipulare a pieţei în ianuarie 2021, declarând că un alt caz împotriva lui Winterkorn pentru rolul său în scandal presupune o pedeapsă mai mare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.