Autorităţile de reglementare antitrust din UE au deschis marţi o investigaţie pentru a stabili dacă conglomeratul francez de media Vivendi a încălcat regulile privind fuziunile în timpul achiziţiei companiei de edituri Lagardere, fiind posibilă o amendă uriaşă pentru nereguli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimii ani, autoritatea de reglementare a UE a dat amenzi mari pentru a descuraja astfel de infracţiuni, pe care le consideră o încălcare gravă a normelor UE privind fuziunile.

Comisia a semnalat posibilitatea unei investigaţii luna trecută, în urma informaţiilor din presă conform cărora Vivendi ar fi putut acţiona înainte de a-şi asigura aprobarea pentru acord.

Ancheta se va concentra asupra faptului dacă Vivendi a încălcat cerinţa de notificare şi obligaţia de aşteptare, precum şi condiţiile şi obligaţiile ataşate deciziei Comisiei Europene de a-i autoriza acordul de preluare a Lagardere.

"Luăm foarte în serios orice încălcare a acestor proceduri. În această etapă, Comisia a adunat suficiente elemente pentru a deschide o investigaţie oficială, pentru a determina dacă Vivendi a respectat procedurile noastre", a declarat comisarul antitrust al UE, Margrethe Vestager, într-un comunicat.

Astfel de nereguli pot duce la o amendă de până la 10% din cifra de afaceri totală a Vivendi.

Executivul UE a dat undă verde acordului luna trecută. Vivendi a spus că va coopera cu ancheta.

”Cu toate acestea, credem că am respectat în totalitate reglementările aplicabile privind concentrările şi ne angajăm să le respectăm în continuare, până la executarea completă a remediilor oferite Comisiei Europene pentru combinarea cu Lagardère”, se arată într-un comunicat al companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.