Autoritatea de reglementare din Irlanda cere Facebook informaţii despre modul în care a gestionat datele în timpul transcrierii manuale a mesajelor audio ale utilizatorilor, a anunţat miercuri Comisia pentru Protecţia Datelor din această ţară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bloomberg a relatat marţi, citând persoane apropiate situaţiei, că Facebook a plătit contractori externi pentru a transcrie mesajele video ale utilizatorilor

”La fel ca Apple şi Google, au oprit evaluarea manuală a mesajelor audio acum peste o săptămână”, a anunţat Facebook.

Autoritatea de reglementare irlandeză, principala instituţie care supraveghează activitatea Facebook în Uniunea Europeană, a deschis deja opt investigaţii împotriva gigantului media şi alte două împotriva WhatsApp şi una împotriva Instagram, ambele deţinute de Facebook.

”Pe lângă colaborarea cu Google, Apple şi Microsoft în legătură procesarea datelor personale în contextul transcrierii manuale a înregistrărilor audio, solicităm acum informaţii detaliate de la Facebook, referitoare la procesarea datelor şi modul în care consideră că această procesare respectă obligaţiile GDPR”, a arătat instituţia într-un comunicat.

Bloomberg a relatat, citând compania, că utilizatorii afectaţi au selectat o opţiune din aplicaţia Messenger pentru transcrierea conversaţiilor audio. Contractorii au verificat dacă funcţia de inteligenţă artificială a Facebook a interpretat corect mesajele.

Potrivit reglementărilor pentru protecţia datelor ale UE, autorităţile de reglementare au dreptul de a impune amenzi pentru încălcarea acestora de până la 4% din veniturile globale ale companiei, sau de 20 de milioane de euro, în funcţie de care sumă este mai mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.