Autoritatea de reglementare a concurenţei din Marea Britanie a autorizat miercuri, provizoriu, achiziţia VMware de către compania americană de tehnologie Broadcom, pentru 69 de miliarde de dolari, spunând că acordul nu va slăbi concurenţa în furnizarea de produse critice pentru servere de computere, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aprobarea provizorie a preluării de către Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) - cea mai mare din toate timpurile efectuată de Broadcom - vine în urma acceptării autorităţilor de reglementare din Uniunea Europeană, săptămâna trecută, după ce Broadcom a oferit remedii de interoperabilitate unor companii concurente, pentru a rezolva preocupările.

”După examinarea dovezilor adunate de la Broadcom, VMware şi alte părţi interesate, un grup independent al CMA a constatat provizoriu că acordul nu va reduce substanţial concurenţa în furnizarea de componente hardware pentru server în Marea Britanie”, a spus CMA.

Acordul propus a evidenţiat scopul producătorului de cipuri Broadcom de a se diversifica în software-ul de întreprindere, dar vine în timp ce autorităţile de reglementare din întreaga lume intensifică controlul ofertelor de preluare făcute de companiile Big Tech.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.