Australia va tripla taxele pentru achiziţiile de locuinţe existente de către cumpărători străini, a declarat duminică trezorierul Jim Chalmers, ca parte a măsurilor care vizează creşterea ofertei de locuinţe la preţuri accesibile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Taxele mai mari pentru achiziţionarea de locuinţe stabilite, penalităţile sporite pentru cei care lasă proprietăţile vacante şi activitatea de conformare consolidată va ajuta să ne asigurăm că investiţiile străine în proprietăţi rezidenţiale sunt în interesul nostru naţional”, a spus Chalmers într-un comunicat.

Guvernul laburist de centru-stânga va reduce, de asemenea, taxele de solicitare pentru investiţiile străine în proiecte ”construcţii pentru închiriere”, pentru a încuraja construirea de mai multe case, a spus Chalmers.

În iunie, guvernul a promis 2 miliarde dolari australieni (1,3 miliarde USD) pentru a livra mii de case noi la preţuri accesibile la nivel naţional, cu scopul de a stimula oferta de locuinţe publice pentru australienii aflaţi pe listele de aşteptare.

Modificările anunţate duminică vor genera aproximativ 500 de milioane de dolari australiani (300 de milioane de dolari), pe care guvernul i-ar putea investi în domenii prioritare precum locuinţele, a declarat Chalmers reporterilor din Brisbane, potrivit unei transcrieri.

”Aceste ajustări se referă la asigurarea faptului că investiţiile străine se aliniază cu agenda guvernului de a creşte oferta naţiunii de locuinţe la preţuri accesibile”, a spus Chalmers în declaraţie, adăugând că guvernul va introduce legi în 2024 pentru a implementa taxele mai mari.

Creşterea taxelor vine după ce Chalmers a dublat anul trecut taxele pentru investitorii străini care cumpără active în ţară, despre care guvernul a spus că ar genera venituri suplimentare de 455 milioane dolari australieni în patru ani.

Preţurile de pe piaţa imobiliară din Australia, deja printre cele mai mari din lume, se estimează că îşi vor menţine o creştere constantă, deoarece cererea tot mai mare depăşeşte oferta în naţiunea de 26 de milioane de oameni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.