Compania franceză Atos, lider global în transformare digitală, a anunţat luni lansarea Atos OneCloud, o iniţiativă menite să accelereze migraţia clienţilor săi către Cloud, proiect ce va fi susţinut de o investiţie de 2 miliarde de euro în următorii cinci ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atos, lider global în transformare digitală, lansează astăzi Atos OneCloud, o iniţiativă unică de a accelera în mod proactiv migraţia clienţilor săi către Cloud, printr-o suită unică de soluţii şi servicii. Atos OneCloud va permite companiilor să beneficieze de avantajele tehnologiei Cloud prin optimizarea proceselor de business şi modernizarea aplicaţiilor, făcându-le mai agile, mai mobile şi mai orientate către date şi proprii clienţi. Atos OneCloud va fi susţinută de o investiţie de 2 miliarde de euro în următorii 5 ani, iar livrarea se va face prin medii Cloud publice, private sau hibride, extrem de sigure şi decarbonizate", arată compania.

Atos OneCloud este conceput ca o abordare modulară, permiţând clienţilor să migreze întreaga arhitectură IT în Cloud sau individual, per fiecare modul de business.

„Credem că tehnologia Cloud reprezintă mai mult ca oricând noua realitate pentru mediul digital, iar Atos se află într-o poziţie unică pentru a le furniza clienţilor adevărata valoare a acestei tehnologii. Atos OneCloud este singura soluţie de pe piaţă care combină serviciile de consultanţă personalizate în funcţie de industrie cu expertiza în transformarea aplicaţiilor, rezultând într-un set de servicii end-to-end. Astfel, Atos contribuie la accelerarea transformării digitale în medii cloud sigure şi decarbonizate. Pentru a obţine rezultate de business îmbunătăţite, fiecare dintre clienţii noştri îşi poate personaliza la rândul său propriul plan Atos OneCloud. Beneficiind de un set unic de capabilităţi, vom dezvolta şi implementa end-to-end această iniţiativă, alături de ecosistemul nostru puternic de parteneri”, a declarat Elie Girard, CEO Atos.

Atos OneCloud combină un set de 10 soluţii şi servicii. Setul include: Servicii de consultanţă specifice industriei, pentru a dezvolta soluţii de business Cloud la scară largă; Orchestratie multi-cloud în medii private şi publice şi în parteneriat cu toţi principalii furnizori de Cloud Publi; Framework şi arhitectură de management cu grad ridicat de standardizare şi automatizare; Platformă Private & Sovereign Cloud pentru a fi implementată şi gestionată în orice centru de date, pentru a facilita migrarea către Cloud, asigurându-se în acelaşi timp cerinţele de conformitate în ceea ce priveşte suveranitatea şi securitatea datelor; Dezvoltarea, modernizarea şi migrarea pe alte platforme a aplicaţiilor în Cloud, permiţând clienţilor să accelereze timpul de lansare pe piaţă a aplicaţiilor critice pentru business; Inteligenţă Artificială şi Machine Learning în Cloud pentru a îmbunătăţi procesele de business, a crea noi soluţii şi a monetiza datele; Soluţii Bare Metal de ultimă generaţie (servere cu capacităţi de procesare şi memorie ridicate) pentru a sprijini aplicaţiile non-virtualizate critice pentru business, adiacente Cloud-ului, pentru a creşte gama de servicii Cloud consumabile; Soluţii avansate de Cloud Edge şi Far Edge (servere local/field) combinate cu noi soluţii de conectivitate 5G, care asigură o procesare sigură şi locală şi un consum optimizat de lăţime de bandă; Servicii de supraveghere a securităţii cibernetice, pentru a opera şi a răspunde la controalele de securitate native din Cloud şi pentru a anticipa ameninţările într-un mod prescriptiv vs predictiv; Soluţii de decarbonizare care garantează reducerea de la an la an a amprentei de carbon a infrastructurii, datelor şi aplicaţiilor Cloud.

Începând de astăzi, Atos oferă atât clienţilor existenţi, cât şi noilor clienţi, posibilitatea de a co-dezvolta „Propriul Plan Atos OneCloud” personalizat în 90 de zile. Împreună cu clienţii săi, Atos va dezvolta business cases cloud personalizate, o arhitectură de referinţă cloud specifică industriei şi un roadmap modernizarea aplicaţiilor, datelor şi infrastructurii.

"În următorii cinci ani, Atos îşi va intensifica investiţiile, totalizând aproximativ 2 miliarde de euro, în pachetul său complet de capabilităţi Cloud, extinderea fondului existent de certificări de experţi, accelerarea rezultatelor cercetării şi dezvoltării (R&D), continuarea investiţiilor în Cloud pentru clienţi şi multiplicarea achiziţiilor", mai arată compania.

Atos este lider global în transformare digitală cu 110.000 de angajaţi în 73 de ţări şi venituri anuale de 12 miliarde de euro. Oferă servicii de Cloud, Cybersecurity şi High-Performance Computing, Grupul Atos oferă soluţii end-to-end de Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications şi Digital Workplace.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.