AT&T restructurează divizia WarnerMedia, potrivit unui memo trimis luni angajaţilor, pentru a se pregăti pentru concurenţa cu Netflix şi Walt Disney în domeniul serviciilor de streaming video, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Restructurarea are loc înaintea unei runde anticipate de concedieri semnificative şi reduceri de costuri şi imediat după demisia a doi directori importanţi, Richard Plepler, şeful HBO, şi David Levy, preşedintele Turner Broadcasting.

AT&T, care a depăşit săptămâna trecută ultimul obstacol din partea autorităţilor de reglementare după câştigarea unei decizii a unei curţi de apel în favoarea preluării Time Warner, într-un acord de 85 de miliarde de dolari, intenţionează să reinvestească economiile în afacerile cu programe. Compania va lansa o primă versiune a serviciului de streaming video al HBO mai târziu în acest an.

Companiile tradiţionale de media vor să ajungă din urmă Netflix, care şi-a construit o bază de 150 de milioane de abonaţi pentru serviciul său de streaming video prin cheltuieli masive în talente de televiziune şi filme de la Hollywood.

Disney, care a plătit 71 de miliarde de dolari pentru a cumpăa activele de film şi televiziune ale Twenty-First Century Fox, urmează la rândul său să lanseze serviciul de streaming Disney+ la sfârşitul anului 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.