Grupul AstraZeneca şi-a vândut anul trecut participaţia deţinută la Moderna, pentru peste 1 miliard de dolari, producătorul farmaceutic anglo-suedez dorind să profite de pe urma creşterii puternice a acţiunilor companiei americane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

AstraZeneca a înregistrat anul trecut vânzara unui portofoliu de acţiuni în valoare de 1,38 de miliarde de dolari, ”o mare parte” provenind din vânzarea acţiunilor Moderna, potrivit celui mai recent raport anual al companiei.

Acţiunile Moderna, compania care s-a listat la bursă în 2018 la preţul de 23 de dolari pe acţiune, au crescut anul trecut de peste cinci ani, după ce compania a început să lucreze la un vaccin pentru Covid-19 bazat pe tehnologia nouă mRNA, care a fost aprobat de autorităţile de reglementare din SUA. În decembrie.

Săptămâna trecută, Moderna a anunţat că se aşteaptă ca vaccinul pentru noul coronavirus să genereze vânzări de 18,4 miliarde de dolari în acest an, compania urmând să obţină profit pentru prima oară de la înfiinţarea sa în 2010.

AstraZeneca a început să investească în Moderna în 2013, plătind un avans de 240 de milioane de dolari. Până în 2019, AstraZeneca şi-a construit un participaţie de 7,65% la Moderna.

Vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford nu a fost autorizat ân Statele Unite şi foloseşte o versiune slăbită a virusului comun de răceală de la cimpanzei pentru a oferi corpului proteine care dezvoltă imunitatea.

În decembrie, producătorul american de medicamente Merck a anunţat că şi-a vândut participaţia deţinută la Moderna, dar nu a prezentat detalii.

Managerul de active Baillie Gifford a dezvăluit luni că deţine în prezent o participaţie pasivă de 11% la Moderna.

Acţiunile Moderna au scăzut luni cu circa 5%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.