AstraZeneca a depăşit aşteptările pieţei în ceea ce priveşte veniturile şi profitul trimestrial publicate joi, stimulate de cererea pentru medicamentele sale de succes şi de vânzările constante ale medicamentelor partenere, informaţii care au dus la o creştere a acţiunilor companiei de 5,4%, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oncologia, afacerea de top a producătorului de medicamente anglo-suedez, a înregistrat o creştere de 26% a vânzărilor în primul trimestru, la 5,12 miliarde de dolari.

 Acţiunile companiei, membre ale indicelui londonez FTSE 100, au crescut cu 5,4%, cel mai mare câştig într-o singură zi în mai mult de doi ani.

CEO-ul Pascal Soriot a reconstruit seria de medicamente noi a companiei de când a preluat conducerea în urmă cu mai bine de un deceniu, cu succese precum medicamentul pentru cancerul pulmonar Tagrisso, medicamentul pentru leucemie Calquence şi Farxiga pentru diabet.

Veniturile combinate din medicamentele asociate, cum ar fi terapia pentru cancer de sân Enhertu, cu Daiichi Sankyo, şi medicamentele pentru astm Tezspire, cu Amgen, au crescut cu peste 60% în primul trimestru.

A doua cea mai mare companie listată la Londra după valoarea de piaţă a raportat un câştig de bază pe acţiune de 2,06 USD, la o creştere de 19% a veniturilor de la an la an, la 12,68 miliarde USD. Acesta a depăşit profitul de 1,92 USD pe acţiune la venituri de 11,84 miliarde USD aşteptat de analişti, într-un consens compilat de companie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.