În România există în prezent peste 400 de zăcăminte petroliere şi peste 13.000 de sonde active, arată datele transmise joi de Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA), care consideră că sectorul extracţiei de ţiţei are o contribuţie importantă la bugetul de stat, dar depinde direct de modul în care statul încurajează investiţiile pe termen lung.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru menţinerea constantă a nivelului producţiei de ţiţei şi gaze este nevoie de investiţii semnificative şi de un cadru fiscal stabil, predictibil şi prietenos”, arată asociaţia, într-un comunicat.

În prezent, membrii ROPEPCA deţin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de dezvoltare si producţie onshore din România, reprezentând pentru anul 2016 investiţii cumulate de 650 milioane de euro, o cifră de afaceri de aproape 2.9 miliarde de euro şi 14.800 locuri de muncă, potrivit datelor ROPEPCA.

Miercuri, o delegaţie a Asociaţiei Române a ROPEPCA s-a întâlnit miercuri cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, cu care a discutat despre redevenţele în domeniul petrolier şi modalităţile de abordare în domeniul noii legi a redevenţelor.

Ministerul Economiei a anunţat că s-a convenit ca, pe timpul elaborării legii redevenţelor, să existe un dialog în cadrul grupului interministerial constituit la nivelul ministerului, iar ROPEPCA a fost invitată să-şi transmită punctele de vedere.

Noua lege a redevenţelor urmează să înlocuiască actualul sistem de taxare a exploatării resurselor de petrol şi gaze, sistem stabilit încă din anul 2004, când a fost privatizată Petrom, cea mai mare companie petrolieră din ţară

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.