Cartofii noi româneşti ajung în supermarketuri chiar şi la preţuri de peste 7 lei pe kilogram, deşi fermierii români îi vând cu 1,8 lei/kg, acelaşi preţ practicat în magazine pentru cartofii aduşi din Iran, a declarat luni preşedintele interimar al Confederaţiei Asociaţiilor Ţărăneşti din România (CATAR), Gheorghe Vlad, în cadrul unei conferinţe pe teme de agricultură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe asociaţii ale fermierilor din România se plâng că afacerile lor sunt afectate de preţul de dumping practicat de importatori şi de adaosul mare al supermarketurilor.

Producătorii români se plâng că se află într-o situaţie delicată din această cauză, iar unii dintre reprezentanţii lor susţin că proiectul de lege care ar obliga magazinele să vândă cel puţin 51% produse alimentare româneşti ar reprezenta o măsură bună. 

”Legea 321 a fost gândită pentru a aduce produse româneşti proaspete la raft. Am văzut cartofi noi româneşti în magazine cu un preţ de 7,22 lei pe kilogram, deşi fermierii îl vând cu preţ de 1,8 lei pe kilogram. Cartofii aduşi din Iran sunt la raft tot cu 1,8 lei”, a susţinut Vlad.

Parlamentarii discută în prezent o proiect de lege care ar putea obliga toţi comercianţii din România să aibă la raft cel puţin 51% produse alimentare româneşti. 

Marile reţele de retail din România, controlate de companii străine, se opun măsurii, argumentând că aceasta distorsionează competiţia de pe piaţă şi nu rezolvă problemele agriculturii româneşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.