Asociaţia Pro Infrastructură solicită ministrului Transporturilor demiterea conducerii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi înlocuirea acesteia cu profesionişti care să poată rezolva „dezastrul” din domeniul infrastructurii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Asociaţiei spun că CNAIR nu a avut niciun obiectiv îndeplinit în anul 2017 şi nu a dus la bun sfârşit niciun proiect de infrastructură.

„În afara sectorului de 15 km dintre Dumbrava şi Margina dat în circulaţie pe 6 martie 2017, tronson care face parte din Autostrada A1 Lugoj-Deva care a fost finalizat încă din decembrie 2016, compania condusă de directorul general interimar Ştefan Ioniţă nu este în stare să deschidă traficul până la sfârşitul anului curent nici macăr pe segmente de drum noi, perfect circulabile, precum Autostrada A10 Sebeş-Turda loturile 3 şi 4, sau Varianta de Ocolire Caracal”, exemplifică Asociaţia, susţinând că CNAIR doar fuge de responsabilitate şi dă dovadă de „incompetenţă managerială”.

De asemenea, este amânată şi închiderea coridorului de autostradă Sibiu-Nădlac (A1), cu toate că directorul CNAIR Ştefan Ioniţă şi-a luat angajamentul de a lansa licitaţia pentru tunelurile lipsă aferente lotului 2 până în luna noiembrie, iar deschiderea anul viitor a lotului 3 este pusă în pericol pentru că CNAIR refuză să plătească antreprenorului lucrările suplimentare executate prin realizarea descărcării (semi-nodului) de la Holdea, afirmă Asociaţia Pro Infrastructură.

În plus, multe proiecte semnate în anii trecuţi şi anunţate că vor începe în acest an vor fi amânate, vorbind despre centurile Satu Mare, Rădăuţi şi Beiuş-Ştei), cele aflate în execuţie au nu au avansat (Târgu Jiu, Mihăileşti, Bucureşti, Tecuci), cele anunţate că vor fi deblocate au rămas în acelaşi stadiu (Carei, Suceava, Iaşi), iar unele sunt reziliate, (Târgu Mureş).

„Marile performanţe din acest an ale actualei conduceri CNAIR sunt proiectele de miliarde "ridicate pe SEAP". Din păcate, aceste performanţe sunt iluzorii, fiind vorba de coloşi cu picioare de lut! Lansarea de licitaţii pe studii de fezabilitate vechi, incomplete şi fără studii geotehnice corespunzătoare, prin caiete de sarcini prost pregătite, sunt doar un alt praf în ochi aruncat cetăţeanului care speră să circule pe o infrastructură rutieră demnă de secolul XXI. Procedurile de licitaţie lansate sunt TOATE amânate în repetate rânduri şi unele dintre ele sunt aproape de anulare în urma deciziilor judecătoreşti, precum în cazul drumului expres Craiova-Piteşti”, acuză Pro Infrastructură.

Asociaţia solicită, în baza acestui bilanţ, minsitrului Transporturilor demiterea conducerii CNAIR, pentru ca anul 2018 să nu fie „un an pierdut pentru rezolvarea infrastructurii vitale a României”, şi înlocuită cu oameni profesionişti care „să reducă dimensiunea dezastrului măcar în ceasul al 12-lea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.