Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, marţi seară, că Autostrada A1 Sibiu-Boiţa probabil va fi deschisă în decembrie, întrucât stadiul fizic al lucrărilor este 80%. Până atunci, şoferii vor trebui să mai facă faţă coloanelor şi blocajelor din zona Tălmaciu-Şelimbăr. Potrivit ONG-ului, cei 13,17 km sunt singurii kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autostrada A1 Sibiu-Boiţa probabil va fi deschisă în decembrie. Şoferii mai au câteva luni de aşteptare ca să scape de blocajele din zona Tălmaciu-Şelimbăr”, a transmis, marţi seară, Asociaţia Pro Infrastructură.  

Potrivit organizaţiei, deşi termenul contractual de finalizare este aprilie 2023, adică 3 ani de la ordinul de începere aferent lucrărilor emis în 30.03.2020, cei de la Porr au ajuns la un stadiu fizic de aproape 80% şi au toate şansele să inaugureze lotul în decembrie.  

”Ba mai mult, dacă accelerează în perioada de toamnă, pot fi gata cu deschiderea la sfârşit de noiembrie, însă probabil îşi vor calcula paşii pentru decembrie, înainte de închiderea sezonului, la adăpostul termenului-limită din contract”, a mai transmis Asociaţia Pro Infrastructură.  

Organizaţia afirmă, de asemenea, că cei 13,17 km dintre Sibiu (Şelimbăr) şi Boiţa sunt singurii kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic în acest an.  

”Alături de ei, pe 21 aprilie şi 28 iulie, s-au inaugurat cei aproape 40 de kilometri de pe DEx12 Balş-Slatina, primele loturi de drum expres veritabil din România. Atât pentru 2022”, a mai transmis organizaţia.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.