Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, marţi seară, că, în 2021, ”nu vom sta grozav” la numărul de kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic, estimarea realistă fiind de 35 de kilometri. În schimb, organizaţia afirmă că se vor deschide şantiere majore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ca în fiecare an, lumea ne întreabă câţi kilometri de autostradă vom inaugura, iar 2021 nu face excepţie. Deci? Nu prea mulţi. Şanse reale de a fi deschise traficului le au loturile Alba Iulia-Aiud (24,25 km din A10, posibil în august dar probabil abia în toamnă), cioturile rămase de 2,2 km de la Alba Iulia Nord şi de 4 km la sud de Aiud (tot A10) şi Ungheni-Târgu Mureş (4,5 km parte din A3). Atât. 35 de km de autostradă”, au scris, marţi seară pe Facebok, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură. 
 
Organizaţia afirmă că, teoretic, ”într-un scenariu foarte optimist cu autorităţi care se autodepăşesc şi un constructor la fel de motivat ca pe A7 la Bacău, la finalul lui 2021 am putea circula pe Drumul Expres DX12 Piatra Olt-Valea Mare, adică pe 21,35 km de drum expres care funcţionează ca o centură a Slatinei”. 
 
”Total? 52,35 de kilometri de drumuri de "mare viteză" şi de mare siguranţă. A1 Sibiu-Boiţa? Gata prin 2023. A0 noua centură a Capitalei? Doar se vor începe lucrările pe (aproape) toţi cei 48 de km din sud şi pe mini-lotul 4 din nord (4,5 km). Primele inaugurări posibile în 2022 în varianta optimistă, cel mai probabil 2023. A3 Cheţani-Câmpia Turzii este mai aproape de reziliere decât de deschidere în 2021 (practic imposibilă în acest an indiferent de deznodământ)”, au mai transmis reprezentanţii organizaţiei. 
 
Aceştia afirmă că, ”dacă la inaugurări nu vom sta grozav, 2021 promite să ne aducă şantiere majore noi”. 
 
”Pe lângă A0 (52,5 km), vom vedea startul lucrărilor pe A3 Biharia-Chiribiş (28,55 km), Suplacu-Nuşfalău (13,55 km) şi pe unele porţiuni unde va fi front de lucru pe Nădăşelu-Poarta Sălajului (42,3 km). De asemenea, anul acesta vom vedea primele utilaje pe A1 Piteşti-Curtea de Argeş (30,35 km)”, a mai transmis asociaţia Pro Infrastructură. 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.