Asociaţia Analiştilor Financiar Bancari din România (AAFBR) şi-a ales un nou consiliul director cu mandat pentru perioada 2020-2022, Daniela Ropotă fiind aleasă preşedinte, alături de vicepreşedinţii Iancu Guda, Adrian Codirlaşu, Ana Maria Pătru şi Alexandru Florin Dună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asociaţia Analiştilor Financiar Bancari din România a ales un nou consiliul director cu un mandat de doi ani în perioada 2020-2022. Acesta este format din:  preşedinte Daniela Ropotă, CIIA (cu peste 15 ani de activitate în sectorul financiar, respectiv în analiza de investiţii, administrare de risc şi consultanţă financiară, lector asociat IBR), aleasă pentru mandatul 2020-2022, după doi ani în care a fost implicată ca vicepreşedinte al AAFBR. Vicepreşedinţi: Iancu Guda, CFA, EMBA (lector asociat ASE, trainer asociat IBR şi director Servicii Coface România), Adrian Codirlaşu, CFA, Phd (profesor asociat ASE, Facultatea de Finanţe-Bănci, Lector Institutul Bancar Român); Ana Maria Pătru, CEFA (membru nou, cu peste 15 ani de activitate în sectorul bancar din care ultimii 10 ani în creditarea marilor companii, cu experienţă acumulată atât în zonă comercială, analiză financiară dar şi analiză de risc de credit) şi Alexandru Florin Dună, Phd (membru nou,  cu expertiză profesională şi academică acumulată pe parcursul ultimului deceniu în arii conexe analizei economice şi financiare, cu accent în zona de creditare/recuperare persoane juridice)”, a informat asociaţia.

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) reuneşte în prezent peste 100 de membri cu un nivel înalt de pregătire şi experienţă profesională în bănci, fonduri de pensii şi investiţii, societăţi de intermediere la bursă, societăţi de asigurări sau leasing şi companii de consultanţă. 

”Prin expertiza acumulată de membrii Asociaţiei în diverse segmente ale domeniului financiar, AAFBR va putea să ofere în continuare suport pentru o înţelegere mai bună a evoluţiei economice şi a aspectelor financiare, ceea ce va contribui la creşterea sănătăţii economice spre beneficiul societăţii în ansamblu”, a declarat Daniela Ropotă, preşedinte al AAFBR.

AAFBR sprijină diverse proiecte de educaţie financiară în parteneriat cu EFFAS (The European Federation of Financial Analysts Societies), o federaţie cu peste 50 de ani de activitate ce cuprinde circa 15 de societăti naţionale cu profil financiar din Europa, şi cu ACIIA (Association of Certified Internaţional Investment Analysts), o organizaţie cu 20 de ani de activitate formată din 23 de asociaţii naţionale şi EFFAS, reprezentând în total peste 60.000 de analişti financiari, manageri de portofoliu şi profesionişti în investiţii la nivel internaţional.

De asemenea, AAFBR a dezvoltat pe plan intern un parteneriat cu Institutul Bancar Român (IBR) pentru organizarea de cursuri pentru programul CEFA (Certified European Financial Analyst), în urma căruia 12 absolvenţi din România s-au alaturat celor 15.000 profesionişti la nivel european. În următorii doi ani, AAFBR îşi propune să dezvolte paleta de cursuri şi certificări pentru a oferi diversitate în pregătirea financiară.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.