Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, joi, că Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a fost desemnat administrator temporar la firma de asigurare Euroins.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, ASF a decis sancţionarea Euroins cu amendă în cuantum de 500.000 de lei. În urma controlului efectuat, ASF a constatat o serie de încălcări ale legii în ceea ce priveşte procedurile de soluţionare a dosarelor de daună RCA.

Joi, ASF a anunţat că FGA a fost numit administrator temporar la Euroins.

”Conform prevederilor legale, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a fost desemnat administrator temporar la societatea Euroins, pentru o perioadă limitată de timp, până la numirea noului Consiliu de Administraţie, aflat în proces de autorizare. Rolul FGA va fi acela de a superviza procedurile şi operaţiunile curente desfăşurate de societate, în acest interval”, se arată în comunicat.

ASF menţionează că numirea unui administrator temporar nu reprezintă instituirea procedurii de administrare specială. Administrarea specială este o măsură care se aplică de regulă în cazul deteriorării situaţiei financiare a unei societăţi, iar autoritatea respinge orice speculaţie care se poate face în această privinţă în cazul Euroins.

”ASF subliniază faptul că Euroins îndeplineşte indicatorii de prudenţialitate, atât în ceea ce priveşte cerinţele minime de capital (MCR - Minimum Capital Requirement), cât şi în ceea ce priveşte cerinţele de capital de solvabilitate (SCR - Solvency Capital Requirement)”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.