Firmele de asigurare au înregistrat, în primele nouă luni ale anului 2017, un total al primelor brute subscrise de 7,32 miliarde de lei, cu 6% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit datelor publicate joi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele brute subscrise aferente asigurărilor generale au atins, în ianuarie-septembrie, 5,78 miliarde lei, în creştere cu 1% faţă de intervalul similar al anului trecut. Totodată, primele brute subscrise aferente asigurărilor de viaţă au ajuns la 1,52 miliarde lei, cu 30% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

În primele nouă luni ale anului, 88% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 firme de asigurare dintr-un total de 31 de societăţi. Valoarea totală a primelor de asigurare subscrise pentru asigurările obligatorii auto RCA, în primele nouă luni ale anului 2017, a atins 2, 86 miliarde lei.

”Restul, de 94,93 milioane lei, până la totalul clasei A10 (2,96 miliarde lei), a fost reprezentat de asigurările transportatorului pentru marfa transportată în calitate de cărăuş şi de asigurările RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE în baza dreptului de liberă prestare a serviciilor”, se arată în comunicat.

Primii cinci jucători din piaţa asigurărilor, după nouă luni, sunt City Insurance (cotă de piaţă 13,37%), Allianz – Ţiriac Asigurări (12,64%), Euroins România (11,82%), Omniasig VIG (10,24%) şi Asirom Vienna Insurance Group (9,52%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.