Cinci societăţi de asigurare controlau, la finalul lunii martie, 59,51% din piaţa asigurărilor, iar Allianz-Ţiriac a devenit liderul pieţei, detronând City Insurance, potrivit raportului de piaţă publicat luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul anului trecut, cele mai importante cinci societăţi controlau 57,67% din piaţă, iar liderul pieţei era City Insurance, cu o cotă de piaţă de 12,93%.

După primele trei luni, Allianz-Ţiriac a ajuns lider cu o cotă de piaţă de 13,77%, în urcare faţă de nivelul de 12,66% înregistrat la finalul anului trecut.

Pe locul al doilea a ajuns City Insurance, cu o cotă de piaţă de 12,53%. Podiumul este completat de Asirom cu 11,72% (9,96% la finalul anului trecut).

Pe poziţia a patra se situează Omniasig, cu o cotă de piaţă de 11,63% (10,91% anul trecut), iar pe cinci este Euroins cu 9,86% (11,2% anul trecut).

Piaţa asigurărilor din România este caracterizată de un grad mediu spre ridicat de concentrare, potrivit ASF. Astfel, în primul trimestru al anului 2018, aproximativ 89% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societăţi de asigurare din cele 30 de societăţi care desfăşurau activitate de asigurare/reasigurare la 31 martie 2018.

Societăţile de asigurare au subscris, în primul trimestru al anului, prime brute în valoare de aproximativ 2,53 miliarde lei, în scădere cu 1,45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.