Producătorul de electrocasnice Arctic, deţinut de grupul turcesc Arçelik, a anunţat vineri că va investi 471 milioane lei (103,5 milioane euro) în construcţia unei noi fabrici de maşini de spălat rufe în localitatea Ulmi, judeţul Dâmboviţa, proiect care va crea 480 de locuri de muncă în următorii şapte ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arçelik va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici, potrivit reprezentanţilor companiei. În plus, grupul turcesc vrea să transforme România într-un hub de producţie pentru Europa.

“Pentru grupul Arçelik investiţiile în România au fost dintotdeauna importante, iar această nouă investiţie ne va permite să transformăm România într-un hub de producţie pentru întreaga Europă”, a declarat directorul general al Arçelik, Hakan Bulgurlu, în cadrul comunicatului.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Bulgurlu consideră că noua fabrică de maşini de spălat rufe are potenţialul de a transforma România într-o forţă globală în industria electrocasnicelor. Reprezentanţii companiei susţin că, până în 2024, proiectul va crea 480 de locuri de muncă în judeţul Dâmboviţa, cu planuri de dezvoltare ulterioară. 

În plus, adiţional creării de noi locuri de muncă, această investiţie ar contribui la atragerea unor noi investitori în zonă. Noua fabrică de maşini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producţie din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0, care include utilaje inteligente şi sisteme de analiză, potrivit reprezentanţilor companiei.

Arctic SA a înregistrat, în 2015, venituri totale de 1,79 miliarde lei (398 milioane euro) şi datorii totale de 227,4 milioane lei (50,5 milioane euro) la finalul anului respectiv, potrivit raportului trimis Ministerului Finanţelor. Compania avea, la finalul anului respectiv, 2.942 angajaţi.

Principalii competitori ai Arctic, pe piaţa electrocasnicelor din România, sunt Whirlpool, Samsung, Indesit, Hotpoint şi Electrolux.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.